Gitan Glas
 voor Kunst en Ambacht

Glasfusen

Glasfusen is een intrigerende glastechniek, waarbij stukken glas worden samengevoegd door ze in een oven te verhitten op hoge temperatuur, waarop ze samensmelten en één geheel vormen. Tijdens het fusieproces kunnen stukken gekleurd glas , glaspoeders en -frit (gemalen glas in diverse maten van fijnheid) worden gecombineerd om verschillende effecten en texturen te creëren.

Glasfusen biedt ons de vrijheid om een breed scala aan ontwerpen en patronen te maken. Het is een uitdagende en veelzijdige techniek, die de creatieve mogelijkheden met glas vergroot en resulteert in unieke en levendige glaskunstwerken, die zowel functioneel als decoratief kunnen zijn.

Neem een kijkje in onze portfolio om ideeën op te doen naar de diverse mogelijkheden of neem direct contact met ons op om uw idee uit te laten werken in een prachtig glasobject.


Het glas, dat wij gebruiken voor onze gefusede stukken komt van gerenommeerde glasfabrikanten uit Amerika en Mexico, die gespecialiseerd zijn in het maken van diverse kleuren glas, die compatibel zijn. Het hergebruik van oude ruitjes voor glasfusing geeft teveel risico op het niet behalen van het gewenste resultaat door bijvoorbeeld devitrivicatie (door verhitting van glas kan kwarts in het glas een matte harde laag vormen op het werkstuk).


Fusewerk Ankie1
Fusewerk Ankie1
Juweel2
Juweel2
limegroene schaal
limegroene schaal