Gitan Glas
 voor Kunst en Ambacht

Glastechieken

Wij van Gitan Glas zijn verheugd om onze kennis en passie voor deze fascinerende kunstvorm te delen. Ontdek de magie van glas door middel van verschillende technieken, die we gebruiken. In ons glasatelier maken we gebruik van diverse ambachtelijke glastechnieken om unieke en op maat gemaakte kunstwerken te creëren.                                          

Enkele van de technieken die we hanteren, zijn:

  1. Glas-in-lood: Een klassieke techiek, waarbij stukken gekleurd glas worden samengevoegd met loden profielen om prachtige patronen en afbeeldingen te vormen.
  2.   Tiffany: Bij deze methode worden stukken glas in individuele vormen gesneden, waarna ze met koperfolie worden omwikkeld en vervolgens gesoldeerd om een verfijnde en gedetailleerde look te bereiken. 
  3. Brandschilderen: Dit is een prachtige techniek, waarbij pigmenten op het glasoppervlak worden aangebracht en vervolgens in een oven bij hoge temperaturen worden versmolten in het glas.
  4. Glas fusen: Hierbij worden verschillende stukken glas in een oven samengesmolten om kleuren te mengen en texturen te creëren. Dit maakt het mogelijk om unieke en moderne glaskunstwerken en juwelen te vervaardigen.

Elke techniek heeft zijn eigen unieke eigenschappen en mogelijkheden, waardoor we een breed scala aan glaswerken kunnen maken die aansluiten bij de wensen en behoeften van onze klanten. Van traditioneel tot eigentijds: onze glastechnieken maken het mogelijk om ware meesterwerken te creëren die de verbeelding prikkelen en de schoonheid van glas tot leven brengen.


Guinevere 1
CRM in progress1
golf in wording
IMG-20150111-WA0004