Gitan Glas
 voor Kunst en Ambacht

Brandschilderen

Brandschilderen van glas is een prachtige eeuwenoude techniek waarbij verschillende pigmenten op het glasoppervlak worden aangebracht en vervolgens in een oven worden gebakken bij hoge temperaturen. Deze hoge temperaturen zorgen ervoor dat de pigmenten in het glas smelten en permanent hechten, waardoor duurzame en levendige ontwerpen ontstaan.

Deze techniek biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het creëren van gedetailleerde afbeeldingen, decoratieve patronen en tekst op glas. Het wordt vaak gebruikt in glas-in-lood ramen, kerkramen en kunstwerken. Brandschilderen kan zowel op helder als op gekleurd glas worden toegepast, waardoor er diverse effecten kunnen worden bereikt.

Het proces  van brandschilderen vereist vaardigheid en precisie van de kunstenaar, aangezien naast de techniek van het opbrengen van de pigmenten, ook de temperatuur en tijd in de oven nauwkeurig moeten worden gecontroleerd om de gewenste resultaten te bereiken. De kleuren kunnen variëren van subtiel en transparant tot levendig en intens, afhankelijk van het gewenste ontwerp en effect.

Door brandschilderen kunnen prachtige glaskunstwerken ontstaan die een blijvende indruk achterlaten, en het is een techniek, die schoonheid en veelzijdigheid van glas als artistiek medium benadrukt.


Odin
Odin
Brandschilderwerk
Brandschilderwerk
Little Prince
Little Prince
Dandelions
Dandelions